Εναρκτήρια Συνάντηση

Το ‘One Love One Drum: Drumming for Inclusion’, το ΚΑ2 project που χρηματοδοτείται απο το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus +  υπό το τμήμα « Partnerships for Creativity », πραγματοποίησε την πρώτη του συνάντηση στην Braga της Πορτογαλίας μεταξύ 28 και 31 Οκτωβρίου.

Ήταν η πρώτη διεθνής δια ζώσης συνάντηση , ή αλλιώς η επίσημη έναρξη του Project. Λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας Covid-19, οι οργανώσεις που αποτελούν μέρος του όλο αυτό τον καιρό δούλευαν το Project σε « OnLine mode », αλλά επιτέλους έφτασε η ώρα να συναντηθούμε κ από κοντά στην Πορτογαλία.

Ο βασικός στόχος της συνάντησης ήταν να οριστικοποιηθεί και να υπογραφεί το συμφωνητικό μεταξύ των συμμετεχόντων στο Project, ώστε να διαμορφωθούν οι μελλοντικές πρωτοβουλίες και να ξεκαθαριστούν οι στοίχοι, να υπάρξει ένα χρονοδιάγραμμα και να συζητηθούν περισσότερο τα αποτελέσματα που επιδιώκουμε να πέτυχουμε.

Το Σαββατοκύριακο ήταν  μακρύ και εποικοδομητικό ,και δημιούργησε στερεά θεμέλια πάνω στα οποία μπορούμε να βασίσουμε την επιτυχία του προγράμματος.

Η κοινοπραξία αυτή αποτελούνταν από τους νόμιμους αντιπροσώπους και προέδρους- Emmanuelle Pereira (Batalá Paris – Association Batucada), Σταύρος Κονταράτος (Batalá Atenas Non Profit Organization) και Henrique Antunes (Batalá Braga – Costumes Convergentes Associação) οι οποίοι συνοδεύονταν απο τους  Karine Broyer,  Χριστιάνα Γαϊτανίδη και Dália Carvalho.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Φεβρουάριο στο Παρίσι και μέχρι τότε οι μπάντες θα ξεκινήσουν ανεξάρτητα τις ατομικές τους δράσεις, θα δοκιμάσουν τα πρώτα εκπαιδευτικά βίντεο που θα δημιουργηθούν (demos) , και θα ξεκινήσουν να υλοποιούν τις μελλοντικές συνεργασίες για την πλατφόρμα του δικτύου του Batala Mundo

.Μείνετε συντονισμένοι!

AXE

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ